Pazartesi - Cuma 8.00 - 18.00 & Cumartesi 8.00 - 13.00

Hız kontrol cihazlarıyla kontrol edilmekte olan AC ya da DC elektrik motorlarının, sürücüler tarafından aniden durması ya da normal hıza inmesi istenirken veyahut kontrol etme isteğini oluşturmak için frenleme direnci devreye girer ve kullanılır. Motorlarda enerji kesildiğinde bile bir süre kinetik enerji ile dönmeye devam ederek ve jeneratör görevi görür gibi gerekli noktada çalışmaya devam eder. Bu noktada ters yönde üretilen bir enerjiyi ısıya dönüştürme noktası bulunurken, enerjiyi DC'ye çevirip en doğru uygun güçte frenleme direncine aktarmaktadır.

Aslında frenleme direnci, hız kontrol cihazında bakıldığında DC bara voltajının yükselmesine karşı önlem almak adına kullanılan omik bir yük olarak tanımlanır.

Krom nikel tellerden elde edilmekte olan dinamik frenleme direncini ısı yayılımlarına elverişli olduğu için soğutuculu alüminyum şeklinde üretilmektedir. Yüksek ısı seviyelerine karşı dirençli olan magnezyum oksit kullanılarak kasa aralarındaki ısı transferini sağlayabilen frenleme direnci özel üretim ile imal edilen alüminyum malzemeler ile dizayn edilmektedir. 

Fren direnci ürünlerimizi sizlere Ser Rezistans olarak 1. sınıf kalitedeki malzemelerden üretilmiş bir şekilde sunuyoruz. Enerji ve zaman tasarrufu elde etmenizi sağlayabileceğiniz ürünlerimiz uygun fiyat avantajları ile sizlere sunuluyor.

Frenleme Direnci Kullanıldığı Alanlar

Doğrudan sürücüye bağlı motorların neredeyse tamamında firenleme direnci kullanılır. Vinç türlerinde doğrudan direnç değerleri noktasında doğrudan uygulamalara göre kullanılır. Kaldırma ya da yürütmeye dayalı vinç modellerinde, sabit veya gezer köprülü vinçlerde sıkça görülür. İnşaat alanlarında da yüksek katlı binaların cephe platformunda, dış cephede bulunan personel asansörü ya da asma iskelenin kendi sistemlerinde direnci üzerinde olması halinde dinamik frenle direncinin saniyelik çalışma dahil birçok alanda kullanılmaktadır. Ek olarak yine dış cephe temizliğine dair sistemlerde kullanılmaktadır. 

Tüm asansör ve yürüyen merdiven uygulamalarının neredeyse tamamında kullanılır. Konveyör ve yük arabaları denilecek nitelikte yatay, açılı hareketli sistemlerin birçoğunda bu frenleme direnci kullanılmaktadır. Demiryolu aracı, hibrit veya elektrikli karayolu araçlarında, rüzgarların türbinlerinde, sürücülü motorlu olan fabrika kapı sistemlerde, maden ocaklarında genel olarak taş kırma ya da tambur uygulama süreçlerinde kullanılmaktadır 

Frenleme Dirençleri Avantajları Nelerdir?

Küçük boyuta sahip olduğu kadar kompakt yapıda olan bu üretimlerde kabinsiz kullanılabilir avantajları bulunmaktadır.

Mekanik darbe mukavemeti ve vibrasyon dayanıklılığı sayesinde oldukça güçlü bir yapısı bulunmaktadır. Toz, solvent çözücüler ya da su sıçramalarıyla ilgili yaşanacak sıvı aksiliklerin neredeyse tamamında yüksek korumalı bir yapıya sahiptir. Bu sayede nem veya su gibi sıvıya dayalı hiçbir şeyden etkilenmemektedir.

Uzun süre boyunca kullanılabilir, kaliteli verime sahip tasarımıyla beraber yüksek ısı iletimli iç yapısı sayesinde etkisinden faydalanırsınız. Isı yalıtımlarıyla ilgili yardımcı alüminyum dış yapısı ile uzun ömürlü kullanım avantajı bulunur.

Frenleme Dirençlerine Neden İhtiyaç Duyuluyor?

Enerji kesildiğinde motor durması beklense de aslında durmaz. Kinetik enerji sayesinde bir süre daha rotor dönmeye devam ettiği noktada dönüşü sayesinde de motor bir generatör görevi görür gibi şebekeye ait şekilde çalışmaya devam eder. Böylelikle fazla enerji doğrudan ısıya dönüştürmede faydalı sonuçlar sağlamış olur.

Hız değiştirici normal şartlarda fren terminaline uygun omik ve wat değerli direnç bağlar. Sonrasında ise motor tarafından üretilen enerji inverter de frenleme dirençleriyle ısıya dönüşmesi için doğru akıma çevrilmiş olur. Doğru akımı frenleme direncine ileterek böylelikle ısıya dönüştürülmüş olacaktır. 

Önemli konulardan biri frenleme direnci omajı, hız değiştiricinin kataloğunda yer alan değerlere göre daha az değerde olması gerekir. Eğer omaj daha fazla olursa, bu noktada frenleme süresinin frenleme direnci tarafından mecbur olarak uzayacaktır. Tam hızda olan bir motor gücünü durdurmak için frenleme direnci gücü motorun gücüne eşit olması gerekir.

Kalite Standartlarına Uyumlu Frenleme Dirençleri

Her sektörden farklı bir kullanıcı kitlesi bulunan frenleme direnci ürünlerimiz uzun ömürlü bir kullanım imkanına sahiptir. Ekstra bakım ve onarım ihtiyacı hissetmeden kullanabileceğiniz frenleme direnci ürünlerimize sahip olmak için doğru yerdesiniz.

Ser Rezistans olarak sizlere sunduğumuz frenleme direnci ürünlerimiz dünya kalite standartları çerçevesinde üretilerek sizlere sunuluyor. Kullanılan motor sürüsüne göre frenlemek için kullanılan direnç sınırları, katalogta belirtilen sınırlara göre daha az olması gerekir. Aksi durumda ekipmanların zarar görmesi olasıdır. Bu tip noktada doğrudan hizmet sağlayan Ser Rezistans olarak isteklerinizi en iyi şekilde karşılar ve uyum sağlayacak birçok noktada da birebir katkı sağlamak isteriz. Bizlere internet sitemizden ya da telefon üzerinden ulaşabilir, anında bilgi alabilirsiniz.

İletişim Formu
Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Online Mağaza